Jedino specijalizirano VR kino u Hrvatskoj u kojem možete pogledati dokumentarne, umjetničke i avanturističke filmove snimljene tehnologijom virtualne stvarnosti koja prikazuje prizore u 360° i 3D. Glavni fokus našeg VR kina je na stvaranju osjećaja imerzivnosti, odnosno potpune perceptivne unesenosti koja posjetiteljima omogućuje stvarni doživljaj prizora koji ih virtualno okružuje.

Sjedeći u udobnim rotirajućim sjedalima te korištenjem VR headseta, virtualno se teleportirate onkraj granica naše svakodnevice. U VR kinu KEK možete istražiti najudaljenije kutke svemira ili neke daleke kulture, otputovati u prošlost ili posjetiti mašte velikih umjetnika. Smješteni u samom centru Zagreba, posvećeni smo pružanju VR iskustava koja vas vode na nevjerojatna i originalna putovanja, nadilazeći tradicionalne načine konzumiranja sadržaja. Otvorite nove i neslućene horizonte doživljavanja, učenja i komuniciranja, te si pružite duboka i pamtljiva iskustva!

Nakon što smo u ožujku 2023. realizirali prvi hrvatski dokumentarni VR film koji istražuje život lovaca sakupljača na posve originalan i suvremen način, zaključili smo da publici želimo omogućiti uranjanje u ovo jedinstveno iskustvo. Odlučili smo započeti novo poglavlje u kulturnoj ponudi, doprinijeti kulturnom pejzažu Zagreba i Hrvatske, te pokrenuti prvo specijalizirano VR 3D kino!

Naše VR kino broji ukupno 14 udobnih sjedala te je opremljeno najsuvremenijom VR tehnologijom. Posjetiteljima se pruža nevjerojatno imerzivno iskustvo koje će ih u potpunosti prenijeti u virtualni svijet. Izvan standardnog radnog vremena kina, naš prostor nudi ukupno 25 mjesta posebno prilagođenih za organizirane posjete i različita događanja, bilo škola, korporativnih timova ili privatnih evenata. Tu smo zbog vas, kontaktirajte nas.

Naš cilj nije samo otvoriti vrata novim oblicima zabave… VR kino KEK vidimo kao mjesto susreta gdje se spajaju i stapaju svijet tehnologije i umjetnosti, obrazovanja i inovacija, mjesto koje može biti živa riznica znanja i generator novih doživljaja. Vjerujemo kako će VR kino KEK biti mjesto razmjene iskustava i prilika za suradnju s partnerima iz različitih sektora. Očekujemo da ćemo zajedno realizirati dinamične interdisciplinarne projekte koji će izgraditi most između tehnoloških inovacija, umjetničke ekspresije i suvremenog obrazovanja, te tako istraživati nove mogućnosti i pomicati granice nepoznatog.

ISKUSTVA POSJETITELJA

Ovo je toliko više od ‘gledanja filma u kinu’ da je teško za usporediti. Kao da vas netko teleportira s mjesta na mjesto! Inače mi VR naočale izazivaju mučninu i nelagodu, ali ovo je evidentno tehnološki na višoj razini od toga što sam do sada imao priliku probati.
– Domagoj

Mislim da je ovo kino zagreblo nešto što je budućnost! Nakon što sam ovo vidjela, svaki bih film htjela gledati u VR-u. Mislim da za 50 godina više uopće neće postojati kina kakva danas poznajemo. U usporedbi s VR-om to je sve dosadno i nezanimljivo.
– Sarah

Gledanje VR filma ‘Lovci sakupljači’ je jedinstveno iskustvo koje transcendira tradicionalan doživljaj stvarnosti. Osjećaj prisutnosti je zaista jak, do te mjere da sam se pomaknula lovcima da prođu!
– Marija

Fenomenalan osjećaj snimljenog materijala! Nakon prikazivanja filma ostao sam nepomično sjediti još par minuta pun interesantnih trenutaka u Tanzaniji.
– Giga

Fenomenalan doživljaj! Iako sam znala u teoriji što mogu očekivati, ipak sam se šokirala kad sam se ‘našla točno tamo, među njima’. Hvala što ste me teleportirali na to čarobno mjesto i pružili mi užitak da provedem jedan dan u njihovom društvu.
– Mirna

Klub za ekspedicionizam i kulturu

 

Klub za ekspedicionizam i kulturu (KEK) udruga je osnovana 2003. godine s ciljem promicanja i unaprjeđenja ekspedicionizma, putovanja i tolerancije. Naši projekti teže propagiranju različitosti i interkulturalnog dijaloga u obrazovanju, kulturi i umjetnosti. Usmjereni smo općem dobru, potrebama zajednice i postizanju održivog razvoja. KEK potpisuje velike i inovativne kulturne, umjetničke, interdisciplinarne projekte koji pomiču granice i donose multimedijalni kulturni sadržaj izravno javnosti.

 

Naši projekti postigli su izniman nacionalni i međunarodni uspjeh, a posebno se izdvajaju ‘Hrvatska iz zraka’ (2007-14), ‘Polarni san’ (2016-18) i ‘Ljubav oko svijeta’ (2021).

Članstvo i popusti

 

Članstvom u udruzi KEK ostvarujete popust od 20% na sva naša iskustva i proizvode! Popust je primjenjiv na sve filmove u VR kinu KEK, te na sve knjige, filmove na DVD-u, fotografije, postere i druge proizvode u KEK trgovini. KEK članovi također imaju pravo na konzumaciju pića u VR kinu KEK.

 

Ali ono najvažnije, uplatom članarine podržavate naš rad i omogućujete nam da radimo bolje i veće projekte!

 

Godišnja članarina iznosi €2. Članom se postaje ispunjavanjem pristupnice i plaćanjem godišnje članarine. To je moguće učiniti u VR kinu KEK u Zagrebu, prilikom kupovine na web stranici VR kina KEK, te na web stranicama KEK-a.